Standartlar
“Keyfiyyət Assosiasiyası” təsis olunduğu gündən etibarən müxtəlif
sektorları təmsil edən yerli müəssisə və təşkilatlara beynəlxalq idarəetmə
standartları üzrə məsləhət xidmətləri göstərir. Bu standartlardan bir qismi
aşağıda verilmişdir:
Keyfiyyəti idarəetmə
- ISO 9001:2015. Keyfiyyəti idarəetmə sistemləri – Tələblər
- ISO 21001:2018. Təhsil təşkilatları - Təhsil təşkilatları üçün idarəetmə sistemləri - Tələblərlə birlikdə istifadə üzrə rəhbərlik
- ISO 13485:2016 Tibbi avadanlıqlar – Keyfiyyəti idarəetmə sistemləri – Tənzimləyici məqsədlər üçün tələblər
- ISO29993:2017. Formal təhsilə aid olmayan tədris xidmətləri – Xidmət üzrə tələblər
- ISO 29991:2014. Formal təhsilə aid olmayan dil tədrisi xidmətləri – Tələblər
- ISO/IEC 17025:2017. “Sınaq və kalibrləmə laboratoriyalarının səriştəliliyinə ümumi tələblər”
Kənd təsərrüfatı
- Global G.A.P Bitkiçilik
- Global G.A.P Akvamədəniyyət
- Global G.A.P Heyvandarlıq
- Orqanik kənd təsərrüfatı
Qida təhlükəsizliyi
- ISO 22000:2018 Qida təhlükəsizliyinin idarəetmə sistemləri – Qida zəncirində iştirak edən bütün təşkilatlara tələblər
- FSSC 22000 Qida təhlükəsizliyi sisteminin sertifikatlaşdırılması
- IFS standartları
- BRC (Britaniya Pərakəndəsatıcılar Konsorsiumu) Qlobal standartları
- HACCP (Təhlükə analizi və kritik nəzarət nöqtələri)
Peşə sağlamlığı və əməyin təhlükəsizliyi
- OHSAS 18001:2007 Peşə sağlamlığı və əməyin təhlükəsizliyinin qiymətləndirilməsi seriyaları
- ISO 45001:2018 “Peşə sağlamlığı və təhlükəsizliyini idarəetmə sistemləri – Tələblər və tətbiq üzrə rəhbərlik”
Ətraf mühitinin idarə edilməsi
İnformasiya texnologiyaları
- ISO 27001:2013 İnformasiya təhlükəsizliyinin idarəetmə sistemləri – Tələblər
Enerjinin idarə edilməsi
HALAL
- OIC/SMIIC 1: 2011. Halal qida üzrə ümumi rəhbərlik
- MS 1500:2009. Halal qida – istehsal, hazırlama, emal və saxlama üzrə ümumi rəhbərlik
- HAS 23000:1:2012. Halal sertifikatlaşdırmaya dair tələblər. Halal sertifikatlaşdırma sisteminin meyarları
- GSO 2055-1:2015. Halal məhsullar – Hissə I: Halal qidaya dair ümumi tələblər